"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, July 20, 2011

Endişeliyim!...- Kenan Çamurcu

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Libya Temas Grubu toplantısı için geldiği İstanbul'da çok titiz ve yoğun bir planlama olduğu besbelli kapsamlı bir halkla ilişkiler faaliyeti yürütmesi kimsenin dikkatinden kaçmamış olmalı. Clinton, katılımcılarını Türk-Amerikan değişim programının tezgahından geçmiş konukların oluşturduğu bir televizyon programında da seçimden yeni çıkmış AK Parti'ye ve onun güçlü iktidarına, Türkiye'nin kalkınmasına, bölgesel liderliğine ve muhafazakar modernleşmeye iltifatlar edip payeler dağıttı. Bütün bunlar yaşanırken adeta Türkiye'nin plato olarak kullanıldığı ama Amerikalıların evsahipliğinde Libya ve Suriye toplantıları gerçekleştirilerek her iki ülkede de yeni rejim kurma çalışmaları yapıldı.

Bu hızlandırılmış fotoğraf karelerine İsrail'in Mavi Marmara için özür dilemeye hazırlandığı bilgisini de eklemek gerek! Öyle anlaşılıyor ki İsrail, Mavi Marmara için Türkiye'den özür diler ve tazminat öderse ABD Suriye meselesine abanmak için en önemli kamburdan kurtulmuş olacak...

(Makalenin Devamını Başlıktaki Linke Tıklatarak Okuyabilirsiniz)