"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, July 01, 2012

Politika Vatan ve Halkın Pusulası Üzerine Yapılandırıldı- SANA Türkçe


ŞAM – Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad; Suriye'nin çok sayıda bölge ülkesinin yanında dünyanın en büyük ülkeleri tarafından maruz kaldığı baskılara Suriye halkında birbirine bağlı olarak mevcut olan ulusal ve ahlaki iki durumla karşı koyulduğunu belirtti.

İran televizyonunun 4. Kanalına verdiği mülakatta Cumhurbaşkanı el-Esad; sunulan büyük teşvikler, paralar ve tahriklere de yine bu ulusal ve ahlaki durumla karşı koyulduğunu ifade etti.

En Büyük Rol Halkın Rolüydü
Suriye'nin devlet olarak korunmasında en büyük temel rolü Suriye halkının oynadığını belirten el-Esad; çünkü devlet kurumları ve ordunun rolünü halktan ayırmanın mümkün olmadığına dikkat çekti. Halkın farklı bir tutuma sahip olması halinde devletin karşısında durmayı başarmasını kesinlikle mümkün olmadığını ifade eden el-Esad; halkın tutumlarını farklı zamanlarda indikleri ve meydanlarda dile getirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı el-Esad; farklı bölgelerde ve zamanlarda muhtelif kesimlerden ve bileşenlerden milyonlar halinde meydanları dolduran halk kitlelerinin seslerini dünyaya duyurmaya çalıştıklarına ve gerçek tutumlarını ifade ettiklerine dikkat çekti...

http://sana.sy/tur/236/2012/06/30/428441.htm