"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, January 14, 2015

SMDK’yı nasıl bir gelecek bekliyor?- Al-Jazeera Turk

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) yeni yönetim seçimleri, Suriye krizinin büyük komplikasyonlar yaşadığı, koalisyonun bir dizi sorunlar içinde bulunduğu ve (siyasi ve yönetimle ilgili) kazanımlar elde ettiği bir zamanda yapıldı. Suriye devrimi, Esed rejiminin üç yılı aşkın süredir devrimcilere ve devrimin toplumsal desteğine karşı açtığı kapsamlı savaşın gölgesinde dördüncü yılını tamamlamak üzere. Rejim bu savaşa ordu ve güvenlik güçlerinin yanı sıra Lübnan, İran, Irak, Afganistan ve başka uyruklardan mezhepçi milisleri de itti.
Ayrıca, bu ayın sonlarında Moskova'da yapılması planlanan danışma toplantısında muhalefeti ve rejimi aynı masada toplama amaçlı Rus çabalarının yanı sıra Birleşmiş Milletler Temsilcisi Staffan de Mistura’nın sunduğu 'savaşın dondurulması' planı söz konusu. Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolünde bulunan birçok bölgeyi ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı ABD’nin başını çektiği uluslararası ve Arap koalisyonun savaşı da cabası.