"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, March 13, 2024

İsrail’in Lübnan’ın güneyinde düzenlediği SİHA saldırısında bir Kassam lideri hayatını kaybetti - Şarku'l Avsat

 İsrail’in Lübnan’ın Tire şehrinin güneyindeki el-Hush Yolu’nda silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile düzenlediği saldırıda biri Filistinli, diğeri Suriyeli iki kişi öldü, iki kişi de yaralandı.

Şarku’l Avsat’ın Lübnan resmi haber ajansı NNA’dan aktardığı habere göre İsrail’e ait SİHA, bir aracı hedef aldı.

Saldırı sonucu, aracın içinde olan bir Filistinli hayatını kaybetti.

El Aksa TV, söz konusu kişinin Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları liderlerinden Hadi Ali Muhammed Mustafa olduğunu bildirdi.

Saldırı sırasında tesadüfen oradan geçen motosikletli bir Suriye uyruklu kişi de hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.

İsrail’e ait savaş uçakları da Nakura’daki Labouneh bölgesini ve Lübnan’ın güneyindeki Alma eş-Şaab eteklerini hedef alan bir hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in 11 ve 12 Mart'ta Baalbek kenti çevresindeki yerleşim bölgeleri ve komşu köylerde sivillere yönelik saldırıları sonrasında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) şikayette bulunacaklarını bildirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumu artan bir hızla devam eden saldırıları durdurması için İsrail’e baskı yapmaya çağırıyor. Bir kez daha, BMGK üyelerine İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını kınamaları ve Lübnan’ın güney sınırlarında kalıcı istikrar ve güvence sağlamak amacıyla 2006 yılında yayınlanan 1701 sayılı BMGK kararını tam olarak uygulamaya çalışmaları yönünde çağrıda bulunuyor.”

https://turkish.aawsat.com/arap-d%C3%BCnyasi/4908946-i%CC%87srail%E2%80%99-l%C3%BCbnan%E2%80%99%C4%B1n-g%C3%BCneyinde-d%C3%BCzenledi%C4%9Fi-si%CC%87ha-sald%C4%B1r%C4%B1s%C4%B1nda-bir-kassam-lideri