"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, January 03, 2007

Başbakan Erdoğan Beyrut'ta..

Kaynak: AA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölgede ara buluculuk rolünü kendilerinin biçemeyeceğini belirterek, "Ancak tarafların, bölge ülkeleri Türkiye'nin böyle bir rolü üstlenmesini isterlerse, o zaman seve seve bu rolü üstleniriz" dedi.
Başbakanlıktaki görüşmelerin ardından Erdoğan ve Sinyora, ortak basın toplantısı düzenlediler.

Erdoğan, Lübnanlı bir gazetecinin, ''İran ve Suriye'nin ardından Lübnan'ı ziyaret ettiniz, acaba bir aracı rolü üstlenebilir misiniz?'' şeklindeki sorusuna, "Bölgede ara buluculuk rolünü kendimize biçemeyiz, ancak tarafların, bölge ülkeleri Türkiye'nin böyle bir rolü üstlenmesini isterlerse, o zaman seve seve bu rolü üstleniriz" yanıtını verdi.

Bir başka gazetecinin, ''İran, Suriye ve Lübnan'a ziyaretlerde bulundunuz, fakat uluslararası mahkeme konusunda bir takım çekinceleri olanları var. Bu konularda ne yapacaksınız?'' sorusu üzerine de Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gerek Suriye, gerekse İran, bu ülkeler de uluslararası mahkemenin oluşmasına karşı değil. Uluslararası mahkemenin nasıl oluşacağı konusunda soru işaretleri var. Bu soru işaretlerinin giderilmesi lazım. Eğer bunlarda bir mutabakat sağlayabilirsek sorunların çözüleceğine inanıyorum.''

Başbakan Erdoğan, ''İsrail'in Şebaa çiftliklerinden çekilecek mi? 1701 sayılı karar sizce uygulanabilecek mi?'' soruları üzerine de, '' Biz, 1701 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararını destekleyenlerdeniz. Şebaa çiftliklerinin BM kontrolüne verilmesinden yanayız''dedi.

Fuad Sinyora da konuşmasında, Türkiye'nin bölgede önemli roller oynayabileceğine inandığını dile getirerek, "Türkiye bölgede önemli bir güçtür ve bu rolünü oynamaktadır" dedi.

TÜRK BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Erdoğan daha sonra Türk istihkam ve inşaat birliğini ziyaret ederek, askerlerle bayramlaştı. BM bünyesinde görev yapan birliğin tören mangası tarafından karşılanan Erdoğan, Türk birliğinin ziyaret defterini imzaladı, askerlerle öğle yemeği yedi.