"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, July 05, 2012

Mevcut Koşullar Erdoğan’ın Gerçeğini Ortaya Çıkardı- SANA Türkçe


ŞAM – Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad Türk Cumhuriyet Gazetesine verdiği röportajın ikinci bölümünde; Receb Tayyib Erdoğan başkanlığındaki Türk hükümetinin gerçek yüzüne ışık tuttu.

El-Esad; Erdoğan hükümetinin Suriye ile kardeşlik ilişkilerini aşarak direk müdahale düzeyine gelmeye çalıştığını ifade ederek, ardından teröristlere sağladığı lojistik destekle Suriye'deki kanlı olaylara bulaştığını belirtti.

Erdoğan hükümetinin hem Suriye hem de Türkiye halkları için tehlikeli politikalar izlediğini ifade eden el-Esad; kendine, egemenlik ve bağımsızlığına saygısı olan bir ülke olarak Suriye'nin bunu kesinlikle reddettiğinin altını çizdi. El-Esad; Suriye'nin, hiç bir şekilde içişlerine müdahale edilmesini kabul etmeyen bağımsız bir ülke olduğunu söyledi.

El-Esad’ın röportajının ikinci bölümünü aşağıda olduğu gibi yayınlıyoruz.

Soru: Sayın Cumhurbaşkanı! Suriye ve Türkiye arasındaki ilişkiler son bir kaç yıl içinde oldukça ayrıcalıklı düzeye gelmişti. Gerek politik düzeyde gerekse sizin ve Türkiye başbakanı arasındaki kişisel ve ailesel ilişkiler için bu böyleydi. Durumların bu hale gelmesi ve ilişkilerin bu şekilde bozulmasına neden olan gerçek portreye ışık tutmanızı temenni ediyoruz.

El-Esad: Herşeyden önce kimin değiştiğini bilmemiz ve belirlememiz gerekiyor. Suriye ile diğer ülkeler arasındaki ilişkilere bakın. Örneğin Irak, Ürdün, İran ve daha bir çok ülkeyle ilişkilerimiz hiç değişmedi. Bunun mukabilinde Türkiye'nin bu ülkelerin geneliyle ilişkilerin nasıl değiştiğine bakın. Yani Türkiye'nin ilişkileri sadece Suriye ile değişmedi, yani bizim açımızdan asıl değişiklik nedenleri Türkiye tarafındadır.

Konu şu ki ilk süreç içinde kardeşlik ilişkileri aşılarak Suriye'nin içişlerine direk müdahale düzeyine geldi. Bu da Suriye'de kesinlikle ve mutlak bir şekilde kabul edilemez. Biz kendisine ve egemenliğine saygısı olan bağımsız bir ülkeyiz...

http://www.sana.sy/tur/236/2012/07/05/429323.htm