"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, July 05, 2012

Suriye Cenevre Bildirisini Memnuniyetle Karşılıyor- SANA Türkçe

ŞAM – Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında bir kaynak Suriye'nin, 30-06-2012 tarihinde Cenevre'de düzenlenen toplantıyı yakından takip ettiğini ve bu toplantının bitiminde yayınlanan bildirinin yanında bir kısım katılımcıların yaptıkları açıklamaları derin bir şekilde incelediğini ilan etti.

SANA’nın bir nüshasını aldığı açıklamasında kaynak Suriye'nin; toplantıda bariz olmasının yanında BM misakı ve uluslararası kanun temelleriyle tam bir uyumluluk sergileyen Rusya ve Çin’in tutumlarını takdirle karşıladığını ifade etti. Bu tutumların, toplantının Suriye'deki krize barışçıl siyasi bir çözüm sağlanmasını üstlenmesi ve altı maddelik Annan planın desteklenmesine karar alınmasına yol açtığını ifade eden kaynak; Suriye'nin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un toplantı bitiminde düzenlediği basın konferansı ve bu konferansta yaptığı açıklamalardan rahatlığını ifade etti.

Kaynak; Suriye'nin toplantı katılımcılarından bir kısmının yaptıkları açıklamalar üzerinde durmayacağına işaret ederek, bu açıklamaların Cenevre toplantısının sonuçlarını kasıtlı olarak çarpıtma, Suriye'de şiddeti körükleme ve Annan planını sabote etme çabasından ibaret olduklarını söyledi. Bu açıklamaların, o ülkelerin kendi tutumlarını yansıttığına dikkat çeken kaynak, Suriye krizinin ulusal diyalog aracılığı ile çözülmesini istemeyen bu ülkelerin krizin bir parçasını oluşturduklarını açıkladı...

http://www.sana.sy/tur/236/2012/07/05/429412.htm