"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, November 18, 2012

Hükümetin Suriye politikasını eleştirdi- Akşam

MHP'li Vural'ın, İranlı Fars Haber Ajansı ile yaptığı geniş mülakat, ajansın sitesinde yayımlandı. Güncel konuların ele alındığı mülakat sırasında Türk hükümetinin Türkiye’nin "milli menfaatlerine aykırı" politikaları izlediğini savunan Vural, bu bağlamda Türkiye’nin İran ile yaşadığı gerginlik ve Suriye’nin bir karışıklık dönemine girmesinin Türkiye’nin menfaatlerine aykırı olduğunu düşündüğünü söyledi.

"Türkiye Suriye konusunda tarih, kültür ve komşuluğundan gelen ilişkileri kullanarak Baas rejim anlayışını sağlıklı bir şekilde dönüşmesini temin edebilirdi, Türkiye, buradaki çatışmaları azaltabilecek bir rol üstlenmeliydi" ifadelerini de kullanan Volkan Vural, şöyle devam etti:

"Ama şu an izlediği bu politikayla adeta çatışmanın bir tarafıymış gibi gözüküyor. Ve maalesef Türkiye’nin bu politikası Suriye’de bir iç savaşın çıkmasına yol açtı. Oysa Türkiye bölgesel bir inisiyatif oluşturması gerekiyordu. Yabancıların Suriye meselesine müdahalesini engelleyebilecek bir pozisyon oluşturmalıydı. Fakat yapmadı bu pozisyon Rusya’nın eline geçmiş durumda ve bu şekilde hem Türkiye’nin hem de gölge devletlerin milli menfaatlerine uygun olmadığını düşünüyorum."

http://www.aksam.com.tr/hukumetin-suriye-politikasini-elestirdi--149728h.html