"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, April 30, 2013

Şam’ın Merce Semtinde Bombalı Terör Eylemi- SANA Türkçe

 
ŞAM – Başkent Şam’ın ticaret ve tarih merkezi sayılan, yaya ve trafiğin yoğun olduğu Merce Semtinde bugün bombalı terör eylemi meydana geldi.
 
Resmi bir kaynak; patlamanın aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 14 vatandaşın şehit, 229 vatandaşın da yaralı düşmesine yol açtığını belirtti.
 
Şam’daki Dimaşk Hastanesinden tıbbi bir kaynak; patlama neticesinde hastaneye 14 şehidin yanı sıra bir kısmı ağır olmak üzere 56 yaralının getirildiğini ifade etti. Kaynak; kurbanların arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu söyledi.
 
Şam’daki Muvasat Hastanesinden tıbbi bir kaynak ise; patlama neticesinde hastaneye 47 yaralının getirildiğini ifade ederken, yine aralarında çocuk ve kadınların bulunduğunu belirtti.
 
Patlama yerine giden SANA muhabiri; bombalı terör eylemi neticesinde ticaret merkezi sayılan Şam Kulesinin yanı sıra Fadlullah el-Busayri Camisi, Ömer el-Hayyam Oteli, Şam Çevre Kent tarihi Eser Dairesi, vatandaşlara ait işyerleri ve araçların büyük hasarlara uğradığını aktardı.
 
Ordunun Başarıları Karşısında İflas Edenlerin Tepkisidir
Bombalı terör eyleminin meydana geldiği yerde saha incelemelerinde bulunan İçişleri Bakanı Muhammed el-Şear; çok sayıda vatandaşın kurban gitmelerine neden olan bu eylemin, kahraman silahlı kuvvetlerimizin teröre karşı başarıları karşısında iflasa düşenlerin bir tepkisi olduğunu belirtti.