"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, June 18, 2013

Bölgenin Maruz Kaldığı En Büyük Meydan Okuma Radikalliktir- SANA

ŞAM – Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad; Ortadoğu'nun maruz kaldığı en önemli ve en büyük meydan okumanın, toplumlarımızda kaymaya neden olan ve ılımlılıktan uzaklaştıran radikalizmle temsil olduğunu belirterek, Suriye'nin topraklarındaki teröristleri bertaraf edeceğinin şüphesiz olduğuna dikkat çekti.
 
Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung Gazetesine verdiği röportajda; bölgedeki devletlerin sınırlarıyla herhangi bir şekilde oynama tehlikesine karşı uyarıda bulunarak, bunun oldukça uzak bölgelerin haritasını da etkileyeceğine dikkat çekti.
 
Cumhurbaşkanı el-Esad; Suriye'deki krizin uzun zaman sürmesinin temel faktörlerinin, bunun için siyasi ve askeri uğraş veren dış faktör olduğunu ifade etti.
 
Suriye'nin krizin ilk gününden beri diyalog arzusunda olan istisnasız herkese elini uzattığını belirten el-Esad; silah taşımayan, terörü desteklemeyen ve siyasi programa sahip olan her türlü muhalefete açık olduğunu vurguladı.
 
El-Esad Suriye'ye ilişkin düzenlenmesi beklenen Uluslararası Cenevre II Konferansının diyalogun ilerletilmesinde önemli bir istasyon teşkil etmesi, Suriye'ye silah ve teröristlerin gönderilmesine sınır koymada başarı sağlaması temennisinde bulundu.

http://sana.sy/tur/236/2013/06/18/487991.htm