"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, August 23, 2017

Erdoğan'dan ABD Savunma Bakanı Mattis'e PYD tepkisi- Sputnik News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Savunma Bakanı James Mattis ile görüşmesinde ABD'nin PYD/YPG'ye verdiği destekten Türkiye'nin duyduğu rahatsızlıkları dile getirdi. Erdoğan, Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri oluşturmayı hedefleyen mekanizmanın desteklenmesinin önemine de değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Savunma Bakanı Mattis'i kabulünde, ikili ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye kabulde, DEAŞ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadele konusundaki kararlılığın yanı sıra Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiği vurgulandı. 
Bu çerçevede, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) referanduma gitmesinin yanlış bir adım olacağı belirtildi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Savunma Bakanı Mattis'e ABD'nin PYD/YPG'ye verdiği destekten Türkiye'nin duyduğu rahatsızlıkları da dile getirdiği kaydedildi.