"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, January 24, 2023

Basil ve Hizbullah arasındaki görüşmede ittifakın devamı vurgulandı - Şarkul Avsat

Özgür Yurtsever Hareketi lideri Cibran Basil ile Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın siyasi danışmanı Hüseyin Halil başkanlığındaki bir heyet, aralarındaki siyasi gerilimin ardından bir görüşme gerçekleştirdi. ‘Samimi’ ve ‘kapsamlı’ bir toplantı yapıldığını belirten Halil, Mar Mihail Mutabakatı’nın yürürlükte olduğunu vurguladı.


Çatışma içerisinde oldukları iddialarını yalanlayan Halil sözlerini şöyle sürdürdü:

“Görüşme çok açık ve netti. Cumhurbaşkanlığı ve hükümet oturumları konusunda birçok fikir sunduk. Bu son görüşmemiz olmayacak. Görüşmenin detaylarına fazla girmeyeceğim. Zira tavsiyeleri medya önünde değil, kapalı kapılar ardında yapıyoruz. Mar Mihail Mutabakatı yürürlükte. Biz ve Özgür Yurtsever Hareketi, biri diğerinden hızlı olsa dahi birbiriyle çarpışmayacak iki araba gibi tek yönde ilerliyoruz. Basil'den bu hususta bir kırgınlık görmedik.”

Aralarındaki farklılıkları doğal olarak nitelendiren Halil ayrıca “Biz tek parti değiliz. Bazı konulara farklı yaklaşımda bulunan iki partiyiz. Ancak her zaman ortak noktalarda çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Liman patlaması konusunda adli soruşturmacı Tarık Bitar'ın görev başına dönmesi hususunda da şunları söyledi:

“Hizbullah'ın yargı konusunda bir görüşü var. Yargının beyaz olması gereken kıyafeti, liman dosyası da dahil olmak üzere pek çok kara noktayı gözler önüne serdi.”