"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, January 05, 2023

Erdoğan'dan Esad ile görüşme açıklaması: 11 yıl sonra üst düzey temas - Gazete Duvar

Erdoğan, Suriye ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda, "Dışişleri bakanlarımızı bir araya getirecek daha sonra gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz" dedi.

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme olasılığına ilişkin mesajlar verdi. Erdoğan, Rusya-Türkiye-Suriye olarak bir süreç başlattıklarını dile getirdi.

Partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Bu sabah Sayın Putin ile görüşmem oldu. Türkiye-Rusya-Suriye olarak bir süreç başlattık. Ardından dışişleri bakanlarımızı bir araya getireceğiz. Daha sonra da gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz. Derdimiz bölgede suhuleti sağlamak, barışı egemen kılmak" ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Brezilya dönüşü gazeteciler ile konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Erdoğan-Esad görüşmesine ilişkin, "Önce istihbarat ve savunma bakanları, sonra dışişleri bakanları, sonra liderler düzeyinde görüşme olur" demişti. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da geçtiğimiz hafta katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad görüşmesine ilişkin gelen soruya "Şartlar oluşursa üst düzey liderler arası görüşmeler de gündeme gelebilir" yanıtını verdi.

https://www.gazeteduvar.com.tr/erdogandan-esad-ile-gorusme-aciklamasi-11-yil-sonra-ust-duzey-temas-haber-1597072