"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, August 30, 2011

Bozgunculuk İçin Hareket Noktası Slayba’ydı- SANA Türkçe


ŞAM – Suriye’deki bozgunculuk koordinatörlerinden iki kişi arasında gerçekleşen ve Suriye televizyonunun yayınladığı bir ses kaydı; bozgunculuk, provokasyon, polis karakollarını hedef alma, askeri lojmanlara saldırma ve vatandaşların arasında dehşet saçma planlarını ortaya koydu.
Kendine Suriye Devrim Konseyi Koordinasyon Başkanı adını veren terörist Muhammed Rehhal’ın paltalk olarak bilinen kara odalarda terörist Muhammed Havendi ile yaptığı telefon görüşmesinde; Lazkiye’nin Slayba bölgesinde toplanmaya kışkırttığı ortaya çıktı. Aynı zamanda söz konusu bölgeden hareketle belirli bir saatte ve aynı anda Lazkiye kentindeki tüm devlet kurumları, polis karakolları ve güvenlik merkezlerine saldırı düzenleme planlarının yapıldığı ortaya çıktı.

Hama kentinde olduğu gibi Lazkiye kentinin korumaya alınması ve ardından Lazkiye deniz limanına ek olarak bölgedeki tüm askeri alanların kontrol altına alınmasına provoke eden Rehhal; silahların bir haftadan az bir süre içinde bozgunculara ulaşacağına işaret ediyor.