"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, August 22, 2011

Suriye İyi Durumda Katılımcıları Hama’daki Durumları İnceliyor- SANA Türkçe

HAMA – Arap ve yabancı 18 ülkeden 250 akademik, siyasi, parlamenter, gazeteci ve sanatçı şahsiyetlerden oluşan “Suriye İyi Durumda” kampanyasının katılımcıları Hama’ya ulaştılar.

Suriye'deki durumları inceleme ve gerçekleri gözleriyle görmek için Suriye'nin muhtelif bölgelerini dolaşan katılımcılar, Hama kentine ziyaret programları çerçevesinde Hama Valisi Enes el-Naim ile bir araya geldiler.

Vali el-Naim; silahlı terör gruplarının Hama ilinde özel ve kamu kurumların yanı sıra vatandaşlara ve güvenlik güçlerine gerçekleştirdikleri sabotaj ve cinayet eylemleri hakkında bilgi verdi. Vali ayrıca, kimi medya araçlarının da gerçekleri çarpıtma ve provokasyon amacıyla yaptıkları yayına değindi.

Silahlı terör gruplarının Hama sokakları, meydanları ve caddelerinde kurdukları barikatların yanı sıra ele geçirilen silah ve mühimmatları içeren video görüntüleri sunan Vali el-Naim; güvenlik güçleri, askerler ve yerel halkın işbirliği ile yolların ve meydanların temizlendiğini bildirdi.

Ardından Hama Valisi katılımcıların, Hama’nın tanık olduğu olaylar, silahlı terör grupları, maddi ve beşeri hasarlar yönünde odaklanan sorularını cevapladı.