"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, September 18, 2011

Camide Namaz Kılarken Kaçırdılar ve İşkenceyle Asılsız Şeyler Söylettiler- SANA Türkçe



İDLİB – Astsubay Üstçavuş Selahattin Kel Ömer; İdlib kentinde bir mescidin içinde namaz kılarken silahlı terör gruplarının kendisini nasıl kaçırdıklarını, fitne ve provokasyon medya kanallarına göndermeleri amacıyla yalan açıklamalarda bulunması için nasıl darp ve işkence ettiklerini anlattı.

Bu akşam Suriye televizyonuna konuşan Ömer; İdlib kentindeki Şeyh Halil Mescidinde namazını kılması ardından bir gösterinin yapıldığını ifade ederken, yaklaşık 8 kişilik bir grubun kendisine kimliğini sorduklarını söyledi. Onlara sürücü belgesini göstermesine rağmen kabul etmediklerini ve sivil kimlik kartı talep ettiklerini belirten Ömer; üstünü aradıklarını ve askeri kimliğini gördüklerini ekledi.

Ömer; askeri kimliği görmeleri ardından “güvenlik güçlerinden bir kişiyi yakaladık” diye bağırmaya başladıklarını ifade ederek, ellerini ve gözlerini bağlamaları ardından motosiklet üzerinde kendisini İdlib kentinin dışında bir çiftliğe götürdüklerini söyledi.

Çiftliğe götürülmesi ardından darp ve işkenceyle asılsız açıklamalarda bulunmasını talep ettiklerini belirten Ömer; Askeri Güvenlik Şube başkanından sivillere ateş açma emri aldığını söylemesini istediklerini ve onun video görüntülerini aldıklarını ekledi.

Ömer; savaş tüfekleri, sopalar ve değişik kesici aletler taşıyan terör gruplarının istediklerini söylerken kendisini görüntülemeleri ardından dağ cemaatinin kendisini almaya geleceklerini söylediklerini ifade etti.