"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, September 30, 2011

Suriye’ye müdahale, PKK ile müzakere (Murat Çabas- Yeni Mesaj)

...BOP’un planlayıcıları olan ABD ve İsrail, Suriye konusunda Türkiye’nin oldukça aktif bir rol oynamasını istiyor. Irak’ın kuzeyinde oluşturulan ve sonraları “Güney Kürdistan” olarak ifade edilen yapının Suriye’de oluşturulması ve bunun Türkiye’nin eliyle yapılması isteniyor.

Dün Irak’ta bu amaca yönelik ABD tampon bölge oluşturmuştu, bugün ise Suriye’de Türkiye’nin tampon bölge oluşturması isteniyor.

Tabii, Türkiye’nin böyle bir tampon bölge girişimi yapması o kadar kolay bir hadise değil. Böyle bir adım Türkiye ve Suriye arasında savaş çıkması demektir.

Böyle olursa, Türkiye son yıllarda hayata geçirdiği “ucuz taşeronluk” politikalarına bir önemlisini daha eklemiş olacak.

Bu arada Türkiye’nin Libya ve Suriye konusunda ABD’ye kayıtsız şartsız teslim olması, savaşı bile göze alması, bölgenin önemli gücü olan İran’ı da tedirgin etmektedir.

İran, bugüne kadar Türkiye’nin İslam ülkelerine karşı askeri bir operasyonda olmayacağını düşünürken, Suriye konusundaki söylemler ve adımlar İranlı yetkilileri tedirgin etmeye başladı. Zaten füze kalkanının ne anlama geldiğini iyi bilen İran, Türkiye’nin hiç tereddüt etmeden ABD ve İsrail uğruna kendisiyle çatışabileceğini düşünmeye başladı. Onlar için geçmişte Türk milleti Haçlı seferlerinin önünde duran bir setti, bugün ise Haçlı seferlerinin akışını hızlandıran bir oluk oluverdi...