"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, September 18, 2011

Hatay'dan Suriye'ye Bisikletle "Barış ve Dostluk" Turu- Haberler

Hatay Suriye Dostluk Derneği Başkanı Mahmut Sönmez, Suriye'ye hareketi öncesi Antakya Belediye binası önünde yaptığı açıklamada, Suriye Türkiye Dostluk Derneği ve Suriye Gençlik Birliği'nin davetlisi olarak bisiklet turunu düzenlediklerini söyledi.

Daha önce dernek organizasyonuyla bu etkinliği yapmak istediklerini anımsatan Sönmez, ancak dernek üyelerinin bazılarının pasaportu olmadığı için Hatay Valiliğinden gerekli izinleri alamadıklarını ve bu nedenle etkinliği bireysel olarak gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bisiklet turuna katılan herkesin kendi sorumluluğunda etkinliğe katıldığını vurgulayan Sönmez, "Bireysel olarak tura katılan 8 bisikletlimizle birlikte Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilveözü Sınır Kapısı'nda Suriye Türkiye Dostluk Derneği ve Suriye Gençlik Birliği üyeleriyle buluşacağız. Daha sonra onlarla birlikte 120 kilometrelik uzaklıktaki Halep'e gideceğiz. Bir gün Halep'te kaldıktan sonra geri döneceğiz. Amacımız, Ortadoğu'da barış ve dostluğa dikkat çekmek. Suriye'nin istikrarı Türkiye'nin istikrarı demektir. Bu nedenle orada barış ve dostluğun olması önemli. Suriye bizim için Ortadoğu'ya açılan çok önemli bir ekonomik kapı" diye konuştu.

Sönmez, etkinlikle ilgili herhangi bir endişelerinin bulunmadığını, yıllardan bu yana Halep'e gittiğini ve herhangi bir sorunla karşılaşmadığını vurguladı.

Sönmez, turla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünün gerekli tedbirleri aldığını da kaydetti.

Daha sonra Sönmez ve beraberindeki bisikletli 8 kişi, Suriye'nin Halep kentine gitmek üzere hareket etti.