"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, November 29, 2011

Kardeşlik İlişkilerinin Sürmesi Temennisiyle Noktalandı- SANA Türkçe



ANKARA – Davalar ve Tutumlar başlıklı Suriye-Türkiye Forumunda bugün sürdürülen oturumda, Lübnanlı Stratejik Analist Emin Hatit; Türkiye hükümetinin Suriye’de yaşananlarla ilgili politikalarına dair bir değerlendirme yaptı.

Hatit; Suriye’nin kimi bölgelerinde silahlı terör gruplarının reform ve demokrasiyle ilgisi olmayan silahlı saldırılar düzenlediğine dikkat çekerek bu saldırıların güvenlik güçlerini ve sivil insanları hedef aldığını belirtti.

Suriye’deki Ortam Dış Müdahaleye Zemin Hazırlamak İsteyenler Tarafından Kullanılıyor

Kimi dış güçlerin Suriye’de bu saldırılar sonucu oluşan ortamı dış müdahaleye zemin hazırlamak için kullandığına dikkat çeken Hatit; kimi dış güçlerin Suriye’deki gerginliği tırmandırmak için silahlı terör gruplarını desteklediğini, finanse ettiğini ve onlar için kamplar açtığını dile getirdi.

Türkiye hükümetinin bu politikalarla nereye ulaşacağını sorgulayan Hatit; Türkiye hükümetinin Suriye sınırında tampon bölge kurmak ve Suriye’ye müdahale etmekten söz ettiğine değinerek bu politikaların devam ettirilmesinin Türkiye’nin sonunu getireceğini vurguladı...