"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, May 19, 2012

İntihar Saldırısında 9 Kişi Şehit Düştü Onlarca Kişi Yaralandı- SANA Türkçe




DEYREZZOR – Deyrezzor’da Gazi Ayyaş semtinde bu sabah, silah yüklü bir arabayla düzenlenen intihar saldırısında birçok kişi şehit düştü, birçok kişi yaralandı ve büyük oranda maddi hasar meydana geldi.

Yetkili bir kaynak SANA’ya yaptığı açıklamada; intiharcı teröristin patlayıcı yüklü Hyundai marka arabasını, adı geçen semtte bulunan Askeri İnşaat Kurumu binasına düzenlediği saldırıda,sivil vatandaşlar ve bina güvenlik görevlilerinden 9 kişinin şehit düştüğünü onlarca kişinin de yaralandığını beyan etti.

Kaynak yaralıların arasında 4 yaşında küçük bir kız çocuğu bulunduğuna işaret ederek intihar saldırısı soncu meydana gelen patlamanın 100 metre mesafedeki çevresinde bulunan binalarda büyük bir sarsıntı oluştuğunu ve patlamanın meydana geldiği noktada beş metre çapında ve iki buçuk metre derinliğinde bir çukur açıldığını dile getirdi.

Kaynak; intihar saldırısında kullanılan araçta yaklaşık 1000 kg patlayıcı bulunduğunun tahmin edildiğini sözlerine ekledi.

Ülkede bulunan uluslararası gözlemcilerden bir heyet olay yerinde incelemelerde bulunarak meydana gelen zararı araştırdı...