"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, May 31, 2012

Suriye’ye Salvador formülü!- Sol Haber

Suriye’de dün de elleri arkadan bağlandıktan sonra infaz edilen 13 kişinin cesedi bulundu. Batı ve muhalefet, Suriye yönetimini suçlarken, emperyalizm ve işbirlikçilerinin ülkede “ölüm mangaları”nın korkunç cinayetlerle halkı yıldırmasına dayalı “Salvador formülü”nü uygulamaya başladığı tartışılıyor.

Birleşmiş Milletler gözlemcileri Suriye’de dün de 13 kişinin cesedine ulaşıldığını duyurdu. Elleri arkadan bağlandıktan sonra vurularak öldürüldüğü belirtilen kişilerin cesetlerine Deir Ezzor yakınlarında ulaşıldı. Muhalefet öldürülenlerin “Suriye ordusundan kaçmaya çalışan askerler” olduklarını iddia ederek, cinayetlerden Esad yönetimini sorumlu tuttu.

BM gözlemci heyetinin başkanı General Robert Mood ise cesetlerin elleri arkadan bağlandıktan sonra kafalarına ateş edilerek öldürüldüklerini, ancak cinayetlerin sorumlusunun kim olduğunu söylemenin mümkün olmadığını belirtti. Gözlemci heyeti adına yapılan açıklamada “General Mood bu dehşet verici ve kabul edilemez eylemden son derece rahatsız ve tüm taraflara Suriye’nin ve Suriye halkının iyiliği adına şiddet döngüsüne son verme çağrısında bulunuyor” denildi. BM gözlemcileri ayrıca cesetlerin Salı akşamı Deir Ezzor’un yaklaşık 50 kilometre doğusundaki Assukar’da bulunduğunu açıkladı. Özgür Suriye Ordusu militanları dün aynı bölgede bir petrol boru hattına saldırmıştı...

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/suriyeye-salvador-formulu-haberi-55405