"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, July 16, 2012

Suriyeli Kürtlerin 'birlik' fotoğrafında ilginç ayrıntı- Radikal


Suriyeli Kürt liderleri Kuzey Irak ’a çağırarak aralarındaki sorunları çözüp birlikte hareket etmeleri için 7 maddelik bir anlaşma imzalatan Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin, liderlerle çektirdiği birlik fotoğrafında ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Suriye’de PKK yanlısı olarak bilinen Demokrat Birlik Partisi (PYD) tarafından, geçen ay Barzani ile görüşmeye giderken kaçırılan Suriye Özgürlük Partisi lideri Mistefa Cuma ve kendisini kaçırttığı iddia edilen PYD’nin lideri Salih Müslim, birlik fotoğrafından Barzani’nin arkasında yan yana durdu.

Suriye’de PKK yanlısı olarak bilinen Demokrat Birlik Partisi (PYD) ile diğer Kürt partilerin oluşturduğu Kürt Ulusal Konseyi arasında yaşanan sorunlar üzerine onları Erbil’e çağıran Bölgesel Kürt Yönetimi başkanı Mesut Barzani, 4 gün süren görüşmelerden sonra Suriye’deki Kürtlerin birlikteliğini sağlayarak onlara 7 maddelik bir anlaşma imzalattı. Suriye’de yaşanan sorunlar karşısında birlikte hareket etme kararı alan Suriyeli Kürt liderler daha sonra Barzani ile birlik fotoğrafı çektirdi. Barzani’nin önde yer aldığı Suriyeli Kürtlerin birlik fotoğrafında en dikkat çeken ayrıntı ise PYD lideri Salih Müslim ile Özgürlük Partisi Genel Sekreteri Mistefa Cuma’nın yan yana durması oldu...

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1094087&CategoryID=81