"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, January 16, 2013

Suriye muhalefet geçiş hükümetini neden kuramadı?- YDH

YDH- Bazı devletlerin verdiği destek sözünden sonra kurulan Ulusal Koalisyon, desteğin beklenenden daha az olmasından kaynaklanan krizi İstanbul'da masaya yatırıyor.
Suriye Ulusal Koalisyon Başkanı George Sabra, el-Hayat gazetesinin İstanbul'da düzenlenen toplantıya ilişkin olarak yönelttiği soruları yanıtladı.
Geçiş hükümetinin bir ay önce kurulması planlanırken şu ana kadar neden kurulamadığı sorusu üzerine George Sabra "İstanbul'daki toplantıda Koalisyon, geçiş hükümeti konusunu masaya yatıracak. Marakeş Konferansı'nda verilen sözler yerine getirilmedi.Uluslararası desteğin sağlanamaması, geçiş hükümetinin şu ana kadar kurulamamasının önündeki bir engeldir. Çünkü geçiş hükümeti, kurulmasından sonra bazı görevleri icra etmelidir. Suriye halkının, artık kendisinin bir hükümeti olduğunu hissetmesi için "fon"un oluşturulması gerekiyor. Suriye halkı, kendisini savunacak askeri desteğin ve hayatını kolaylaştıracak yardımların ulaştığını hissedebilmelidir" dedi.
 Hükümetin kurulabilmesi için Güvenlik Konseyi'nin uçuşa yasak bölge kararını çıkartmasının zorunlu olduğunu belirten Sabra, "Uçuşa yasak bölgenin sağlanması, önemlidir. Geçiş hükümetinin Suriye içerisinde görevlerini yerine getirebilmesi için uçuşa yasak bölge kararı zorunludur" dedi.

http://www.ydh.com.tr/HD11350_suriye-muhalefet-gecis-hukumetini-neden-kuramadi-.html