"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, July 23, 2013

Silah Kaçırma ve Bomba Düzenekleri Yerleştirip Patlatma Eylemlerine Katıldık- SANA Türkçe

ŞAM – Ordunun operasyonları sırasında yakalanan teröristler, Nusra Cephesine bağlı olduklarını, Şam kırsalında ordu güçleri ve vatandaşlara karşı çok sayıda suç işlediklerini, terör patlamaları gerçekleştirerek Lübnan topraklarından Suriye’ye silah ve mühimmat kaçırdıklarını itiraf etti.
 
Terörist Nevvaf Hassan el-Numani Suriye televizyonunun dün gece yayınladığı itiraflarında, Nusra Cephesine üyelik suçuyla Seydnaya Cezaevinde tutuklu bulunan selefi ve vahhabi fikirli amcası Muhammed Ahmet el-Numani’nin cezaevinden çıktıktan sonra Nusra Cephesine bağlı Huzeyfe Bin el-Yeman Tugayları adlı bir terör grubu kurduğunu bildirdi.
 
Amcası ile sıkı ilişkileri sonucu, kendisini Suriye’deki rejime karşı cihadın İsrail’e karşı cihattan daha önemli olduğu konusunda ikna ettiğini, amcasının İslami hilafet kurmak için silah dahil her türlü yöntem kullanmanın mubah olduğunu, buna karşı gelenleri dini ve mezhebi ne olursa olsun öldürülmesi gerektiğini söylediğini ifade etti.
 
Amcasının cezaevinde birlikte olduğu şahıslarla bir araya gelip İslam hilafeti kurma, rejime son vermek amacıyla silahlı eylemler yapma, hücre ve silahlı tugaylar oluşturma konusunda anlaştığını bildirdi. Terörist, bunların bir kısmının Nusra Cephesine katılırken bir kısmının da içinde Huzeyfe Bin el-Yeman Tugaylarının bulunduğu Ahrar el-Şam Tugayı adı altında örgütlendiklerini aktardı.

http://sana.sy/tur/339/2013/07/23/493744.htm