"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, September 25, 2013

Suriye muhalefetinde çatlak- Al-Jazeera Turk

Suriye krizine siyasi çözüm çabalarının hızlanmasıyla muhalifler arasında da çatlak derinleşiyor. Ülkenin en büyük kenti Halep’terejime karşı mücadele veren 11 askeri grup Salı akşamı yayınladıkları ortak bildiride "Koalisyon ve Ahmed Tuma başkanlığında kurulması öngörülen hükümet bizi temsil etmiyor ve onu kabul etmiyoruz" dediler. Açıklama, Batı'nın SMDK'yı Esed yönetimiyle masaya oturmaya zorladığı bir dönemde geldi. 
Halep'in güçlü grupları
Grupların temsilcileri tarafından imzalanan yazılı bildiride, "İçeriyle istişare edilmeden dışarıda oluşturulan yapılanmalar bizi temsil etmiyor ve onları tanımıyoruz" ifadesi kullanıldı. Bildiride, tüm sivil ve askeri yapıların, şeriatı anayasanın tek kaynağı olarak kabul eden bir çatı altında toplanması istendi. Birlik çağrısı yapılan bildiride, ümmetin çıkarlarının grup çıkarlarının önüne konulması tavsiye edildi.
Bildiriyi imzalayan gruplar, ülkenin kuzeyinde özellikle de Halep'te önemli bir güce sahipler. Aralarında El Kaide bağlantılı Nusra Cehpesi ve Hür Suriye Ordusu'na bağlı Ahrar u Şam da var. Bildiriyi imzalayan diğer gruplar ise şunlar: Liva-u Tevhid, Liva-u İslam, 19.Bölük, Sukur-u Şam, Fecr-ul Şam, Nur Hareketi, Nureddin Zengi Tugayları, Festakim Kema Umirte Grubu ve Liva-u Ensar.
http://www.aljazeera.com.tr/haber/suriye-muhalefetinde-catlak#overlay-context=