"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, January 22, 2014

'Erdoğan hükümeti olmasa bunların hiçbiri yaşanmazdı'- BBC Türkçe

Suriye konferansında söz alan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye’yi eleştirdi ve "Erdoğan hükümeti olmasa bunların hiçbiri yaşanmazdı." dedi.
Üç yıldır süre giden Suriye krizine çözüm bulmak amacındaki İsviçre'nin Montrö kentinde bu sabah başlayan barış konferansında konuşan Muallim, Suriye’nin komşusu olan devletleri, iç savaşa silah ve savaşçı göndermek suretiyle ülkeyi ateşe atmakla suçladı.
Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, özellikle Türkiye'ye yönelik olarak, şöyle konuştu:
"Eğer komşumuz, ihtiyacımız olduğunda yanımızda olsaydı, size anlattıklarım, Suriye'de olanlar aslında hiç yaşanmazdı. Ama Suriye'nin komşuları ya bizi sırtımızdan bıçakladı, ya da zayıf ve sessiz kaldılar. Suriye'yi yok etmek için uzun yıllardır yapılan planları uygulama emri aldılar. Erdoğan hükümeti olmasa bunların hiçbiri yaşanmazdı. Bu hükümet, kendi topraklarında teröristleri barındırıyor. Onlara, Suriye'ye karşı kullanacakları silah, eğitim veriyor. Ama besledikleri bu teröristlerin bugün kendilerini hedef aldıklarını görüyorlar."
Dışişleri Bakanı Velid Muallim konuşmasında, Suriyeli muhalifleri hain ve İsrail ajanı olmakla da suçladı.
http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2014/01/140122_suriye_3.shtml