"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, March 20, 2014

Lübnan Ordusu Ersal’da Konuşlandı- SANA Türkçe

BEYRUT – Lübnan ordusu dün, Suriye'den kaçmaları ardından Suriye ve Lübnan'ın güvenlik istikrarını sabote etmek amacıyla beldeyi terör karargahına dönüştüren Nusra Cephesinin yoğun bir şekilde bulunduğu Bika Bölgesindeki Ersal Beldesine konuşlandı.

Lübnanlı bir güvenlik kaynağı Ahbar Gazetesinin aktardığı açıklamalarında; Lübnan ordusunun Nusra Cepheli teröristlerin yoğun olarak bulundukları ve terör karargahına dönüştürdükleri Ersal Beldesi cadde ve sokaklarında geniş bir şekilde konuşlandığını aktardı.

Güvenlik kaynağı ordunun aynı zamanda teröristlerin Lübnan'a bombalı araçlar geçirmek için kullandığı Ersal ormanlık alanlarında da yerini aldığını ifade ederken, operasyonun Lübnan'a bombalı araçların girişiyle birlikte Suriye'nin Kalemun Bölgesinden kaçan teröristlerin Lübnan'a girişlerini engelleme amacı taşıdığını belirtti.
Kaynak ordunun bölgedeki Vadi el Şaab barikatından Lübnan'a sahte evraklarla girmeye çalışan ve bir kısmı Nusra Cepheli olan 15 teröristi yakaladığını söyledi.

http://sana.sy/tur/237/2014/03/20/534364.htm