"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, July 07, 2014

Şeyh Neccar Sanayicileri Altyapı Şebekelerinin Onarılmasını Talep Ettiler- SANA Türkçe


HALEP – Sanayi Bakanı Kemalettin Tuma Halep kırsalında Şeyh Neccar Organize Sanayi Bölgesinde çokuluslu terör çetelerinin sabote ettikleri sanayi kurumları ve fabrikalara ek olarak altyapı ve hizmet kurumlarının en kısa zamanda yeniden üretime başlamaları için hükümetin büyük özen gösterdiğini belirtti.
Halep Valisi Muhammed Vahit Akkad ile sanayi bölgesine saha gezisinde bulunması ve teröristlerin verdiği hasarın hacmini incelemesi ardından Valilik Binasında sanayi bölgesinde kurum ve fabrikaları bulunan sanayicilerle bir araya gelen Bakan Tuma; sanayi bölgesindeki fabrika ve kurumların on binlerce ailenin geçim kaynağını sağladığına dikkat çekti.
Bakan Tuma ilgili bakanlıkların, sanayi bölgesinde üretimin normale dönmesi amacıyla planlar hazırladıklarını açıklarken bu planların derhal hayata geçirileceğini belirtti.
Halep Valisi Akkad oturumda Valiliğin bölgede güvenliğin sağlandığı ilk günden itibaren derhal teröristlerin kalıntılarını kaldırma ve yıkımlarının enkazlarını temizleme çalışmalarına başladığını söyledi.
Oturumda söz hakkı alan sanayiciler bölgede elektrik ve su gibi tüm altyapı şebekelerinin derhal onarılmasıyla birlikte sabote edilen kurum ve fabrikaları onarmaları için uzun vadeli faizsiz krediler verilmesini talep ettiler. Ham maddelerin teminini de talep eden sanayiciler; en kısa zamanda bölgedeki hasarı tespit edecek komisyonun teşkil edilmesi ve tazminatların ödenmesini talep ettiler.
http://www.sana.sy/tr/?p=4822