"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, August 17, 2015

Ahmed Esir’den itiraflar- YDH

YDH- Lübnan’da yayımlanan ed-Diyar gazetesinin haberine göre önceki gün kılık değiştirerek Mısır’a kaçmak isterken Beyrut havaalanında yakalanan Ahmed Esir, bir Arap ülkesinin istihbarat servisinden ve Lübnan iç güvenlik servisinin istihbarat şubesinden destek aldığını itiraf etti.

Habere göre Ahmed Esir, Hizbullah’la savaşacak bir örgüt kurması için Beyrut Emniyeti İstihbarat Şubesi’nden ve bir Arap ülkesinin istihbarat servisinden destek aldığını söyledi.

Kendisine bağlı militanların Lübnan emniyeti istihbarat şubesi aracılığıyla silahlandırıldığını belirten Ahmed Esir, Hizbullah’la mücadele etmek isteyen Arap ülkelerinin oyununun kurbanı olduğunu söyledi.
El Mustakbel Partisi Lideri ve eski Lübnan Başbakanı Sa’d Hariri’den de destek gördüğünü belirten Ahmed Esir, “Lübnan’daki Sünnilerin haklarını savunma mücadeleme devam edeceğim, ben Ebu Mazin’in (Filistin Özerk Yönetimi Başkanı) yönettiği, Lübnanlılarla Filistinlilerin kurduğu ve dış istihbarat servislerinin katıldığı bir oyunun kurbanı oldum” dedi.