"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, January 29, 2016

Ankara Cenevre pokerinde kazandı, ya sonra?- DW

Türkiye, PYD’nin Cenevre’de yapılacak toplantıya katılmasını bloke ederek diplomatik bir zafer kazansa da Suriye’de akan kanın durması için doğru adımı attığı tartışılır.
Uluslararası kamuoyu, Suriye’de altıncı yılına giren savaşta şu ana kadar kanı durdurmakta ve silahlı döngünün derinleşmesini engellemekte aciz kalsa da bir çıkış yolu bulabilmek için diplomatik arenada çabalamaktan vazgeçmiyor. Birleşmiş Milletler’ in öncülüğünde Cenevre’de yapılması planlanan, Suriye’nin kanlı sahnesine taraf olan aktörleri uzlaştırabilmek için yapılacak görüşme bu anlamda yeni bir ümit ışığı olarak gündemde. Bu kanlı döngünün içinde kendini belirginleştiren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejimi dışındaki temel aktörlerden ikisi ise toplantı dışında tutulmakta – Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD).