"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, January 30, 2016

Yüksek Müzakere Heyeti Cenevre’ye Katılıyor- Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu

Suriyeli devrimci ve muhaliflerin katılımıyla gerçekleştirilen Riyad konferansı çerçevesinde oluşturulan Yüksek Müzakere Heyeti, Cenevre görüşmelerine katılacağını duyurdu. Heyet yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumdan gerekli garantileri aldığını ifade etti.
Yüksek Müzakere Heyeti yaptığı açılamada, “Birleşmiş Milletler heyeti ile yaptığımız görüşmelerde diğer taraftan aldığımız yeni haberler çerçevesinde siyasi sürece katılma kararı aldık” ifadelerine yer verdi.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı;
“Müzakere sürecine başlamak için uluslararası taahhütler ve insani taleplerin uygulanması için katılım kararı alınmıştır. Bu vesile ile gerekli bütün yetkilere sahip bir Geçiş Süreci Yönetim Kurulu oluşturularak siyasi sürecin hayata geçirilmesi istenmektedir.”
Açıklama şu şekilde devam etti;
“Yüksek Müzakere Heyeti, kardeş ve dost ülkelerin desteğini görüşmüştür. Özellikle Suudi Arabistan Dış İşleri Bakanı Adil Cubeyir’in dün yapılan görüşmede; Suudi Arabistan’ın Yüksek Müzakere Heyeti’nin kararını desteklediğini ifade etmesi cesaret verici olmuştur.”