"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, December 21, 2017

Lavrov: Bazı aktörler Suriye çözüm sürecini zora sokmaya çalışıyor- Sputnik News

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile yaptığı görüşmede, bazı aktörlerin Suriye çözüm sürecini zora sokmaya çalıştıklarını belirtti.

Lavrov, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun da katıldığı, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile düzenlenen görüşmede yaptığı açılış konuşmasında, “Moskova’ya gelme ve Suriye çözüm sürecinin şu anda hangi aşamada olduğu konusunda görüş paylaşımında bulunma davetimizi kabul ettiğiniz için size minnettarız. Bazı aktörlerin bu süreci zora sokmak için kullanmaya çalıştığı birçok faktör var” ifadelerini kullandı.
'RUSYA'NIN TÜM ÇABALARI CENEVRE'Yİ DESTEKLEMEYİ AMAÇLIYOR'
Rusya’nın Suriye çözümüne yönelik tüm çabalarının, Cenevre’de yapılan Suriye konulu görüşmeleri desteklemeyi amaçladığını söyleyen Lavrov, şöyle konuştu: “Cenevre platformunda ve son yıl Astana sahasında, gerilimi azaltma bölgelerinin kurulması, hükümet ve silahlı muhalefet heyetlerinin arasındaki doğrudan müzakerelerin başlangıcı, ayrıca Türkiye ve İran'la birlikte Ulusal Diyalog Kongresi'ni düzenleme girişimi dâhil olmak üzere Rusya'nın tüm eylemleri, Güvenlik Konseyi’nin kararlarının (2254 sayılı kararının)uygulanmasını amaçlıyor. Rusya’nın eylemler, Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında, görüşmelerin başarılı bir şekilde yürütülmesi için maksimum olumlu şartları oluşturmayı amaçlıyor.”
Lavrov, görüşmede ayrıca Suriye’de ‘sahadaki’ durumu görüşmeyi planladığını kaydetti.