"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, June 26, 2012

Aralarında Başka Ülkelerden Teröristler de Vardı- SANA Türkçe

İLLER – Şam kırsalına düşen Hame bölgesinde ise güvenlik birimleri vatandaşlara ve asayiş güçlerine saldırmak için toplanan silahlı teröristlerle çatışmaya girdi.

Eli kanlı teröristler Beyrut’a giden eski yolu kesmeye çalışarak Zebadani ve Madaya bölgelerinden Hame ve çevresine silah ve silahlıların geçişlerini kolaylaştırma amacıyla Berada Vadisi yolunda barikatlar kurdular.

Resmi bir kaynak güvenlik birimleri ile teröristler arasında yaşanan şiddetli çatışmada yüksek sayıda teröristin ölü ve yaralı olarak yakayı ele verdiklerini belirtirken yakalanan teröristler arasında başka Arap ülkelerinin vatandaşlığını taşıyan teröristlerin bulunduklarını belirtti.

Teröristlerin havzalarında bulunan silahların ele geçirildiğini ifade eden kaynak, silahlar arasında gelişmiş taramalı ve makineli silahların yanı sıra dürbünlü silahlar, RPG roketatarları, havan topları ve bu silahlara ait bol miktarlarda mühimmatın bulunduğunu söyledi.

Aynı kaynak teröristleri kovalama operasyonunda büyük miktarda silahlarla dolu bir arabanın yakalandığını belirterek silahlar arasında RPG roketatarları ve roketlerinin yanında havan toplarının da bulunduğunu açıkladı...

http://sana.sy/tur/339/2012/06/26/427764.htm