"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, June 24, 2012

Medyada ‘NATO göreve’ naraları- Sol Haber

Ana akım medya, Suriye’nin bir Türk savaş uçağını düşürmesi konusunda bölünmüş görünse de, "taraflar" işin NATO’ya ve BM’ye havale edilmesinde birleşiyor. "Kanaat yapıcılar"ın hepsi görünüşte "savaşa karşı", ama hepsi de NATO’yu göreve çağırıyor.

Cuma günü Suriye’nin bir Türk savaş uçağını düşürmesiyle başlayan tartışmalar ana akım basındaki köşe yazarların ilk bakışta farklı konumlar almalarını beraberinde getirdi. Egemen basının “kanaat yapcılarından” bir kısmı, Türk uçağının Suriye karasularında düşürülmüş olması iddiasının büyük ihtimalle gerçeği yansıttığı varsayımından hareket ederek, “uçağın orada ne işi vardı” sorusunu sordu. Ancak genellikle bu soruyu uçağın düşürülmüş olmasının her durumda bir tahrik sebebi olduğu tespiti izledi...

http://haber.sol.org.tr/medya/medyada-nato-goreve-naralari-haberi-56210