"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, March 28, 2013

Terör Kaynaklarının Kurutulması İçin Uluslararası İrade Gerekiyor- SANA Türkçe


ŞAM – Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad dün, Güney Afrika’da düzenlenen BRICS grubu ülkeleri liderlerine mektup gönderdi.

El-Esad Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve zirve başkanı Jacob Zuma’ya gönderdiği mektubunda BRICS Grubu liderlerinden, muasır dünyamızda istikrarın sağlanmasına yardımcı olmaya çağırdı.

El-Esad BRICS Grubunun; çıkarları hedef alınan, içişlerine yönelik dış müdahaleden şikayetçi olan ve ezilen halklar için umut teşkil etmeye başladığını belirtti.

El-Esad mektubunda, Suriye'nin iki yıldan bu yana, sivilleri öldüren, alt yapıyı ve Suriye’nin uygarlık ve kültür mirası ile halkının bütün bileşenleri arasındaki eşitlik ve ortak yaşamda kimliğini yıkan, Arap, batı ve bölgesel ülkelerden destek gören terörden çok çektiğini söyledi.

Zirve liderlerinden; siyasi çözümün başarısını garantilemek için Suriye'de şiddetin derhal durdurulması yönünde ortak çalışmalarda bulunma çağrısı yapan el-Esad; terör kaynaklarını kurutma, terör gruplarının finanse edilmesi ve silahlandırılmalarının durdurulmasının uluslararası iradeyi gerektirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı el-Esad, “Bugünkü gergin dünyada barış ve güvenin sağlanmasını isteyen ekonomik, uygarlık ve siyasi ağırlığınızla, vatandaşlarımızın günlük yaşam gereksinimlerini doğrudan etkileyen ve uluslararası kanunları ihlal eden ekonomik yaptırımların sebep olduğu Suriye halkının çektiği acıları hafifletmesi için gerekli bütün çabaları harcamaya davetlisiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı el-Esad, halklarımızın ve ümmetimizin üzerinde on yıllarca süren zulümleri, dayatmaları ve hegemonyalarından uzak bir şekilde ülkeler arasında barış, güven ve işbirliğinin yayılmasına çalışan adil bir güç olarak, Suriye halkının BRICS ülkeleriyle çalışma arzusunu dile getirdi.

http://sana.sy/tur/236/2013/03/28/474662.htm