"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, June 17, 2015

Davutoğlu Haseke'deki gizli görüşmeyi anlattı- Al-Jazeera Turk

Habertürk ve Show TV ortak yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD ile YPG’nin çatıştığı ve YPG’nin ele geçirdiği Suriye’nin kuzeyindeki Tel Abyad ile ilgili durumu değerlendirdi. Çatışmalardan kaçıp Türkiye’ye iki haftada 23 binden fazla sığınmacının geldiği Tel Abyad’a ilişkin, “İnsana Kürt, Arap, Türkmen diye bakanlar, dün Kobani’den gelenlere kapı açmamız için çağrıda bulunanlar, bugün Tel Abyad’dan niye binlerce insan PYD’den kaçıyor, yanıtlaması lazım” dedi.
“Rejimin IŞİD ve PYD’nin hangi unsurlarıyla görüştüğüne dair bilgi bizde mahfuzdur” diyen Başbakan, “Kimse Türkiye’yi delilsiz bir şekilde suçlamaya kalkışmasın” diye konuştu.
“ÖSO’ya karşı rejim ile IŞİD’in ve IŞİD ile PYD’nin pek çok kez işbirliği yaptığını” söyleyen Başbakan, “Kobani’de uzun süre çatışma olmasına rağmen Tel Abyad’da IŞİD’in direnmeden çekilmesine dikkat edilmesi gerektiğini” vurguladı.
“PYD hangi suçlara ortak oldu?”
“IŞİD’e vurulan her darbeyi destekledik” diyen Davutoğlu, Kobani’nin kurtarılmasında Türkiye’nin ne kadar aktif rol oynadığını Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve diğer gözlemcilerin ifade ettiğini söyledi.
“Tel Abyad’da IŞİD’in yenilgiye uğratılması son derece doğrudur” diyen Başbakan Davutoğlu, “Esed’le üç yıl işbirliği yapan PYD, bütün bu senaryonun içinde hangi suçlara ortak oldu, bir yıl IŞİD’le yan yana yaşayıp hiçbir çatışma emaresi göstermeyen PYD?” diye konuştu.