"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, June 29, 2015

Karayılan'dan 'Rojava' tehdidi- Al-Jazeera

KCK yöneticisi Murat Karayılan, Türkiye'nin Suriye'ye olası bir askeri operasyonuyla ilgili olarak, "Onlar Rojava’ya müdahale ederlerse biz de onlara müdahale ederiz; o zaman Türkiye’nin tümü bir savaş sahasına dönüşür" dedi.


Örgüte yakın Fırat Haber Ajansı'na konuşan Karayılan, Ankara'da konuşulan, Suriye'ye yönelik bir askeri operasyonla ilgili olarak, "Eğer bugünkü MGK toplantısında veya başka mercilerde Rojava’daki kantonlara müdahale kararını alırlarsa ve böylesi uğursuz bir yönelime girerlerse, bu müdahale Rojava’ya değil, tüm Kürt halkına karşı yapılmış bir müdahale olacaktır" dedi. 
Karayılan röportajda, Suriye'de PYD'nin ilan ettiği 'kantonlara' müdahale edilmesi ihtimalini vurguladı. Bu kantonlar Cizire, Kobani, Afrin. Karayılan bu kantonlar dışında yer alan bölgelere müdahale olasılığıyla ilgili herhangi bir yorum yapmadı. 
'Türkiye'nin tümü savaş sahasına dönüşür' tehdidi
"Ha Kobanê’ye müdahale etmişsin, ha Amed’e (Diyarbakır) müdahale etmişsin. Hiç farkı yoktur" diyen Karayılan, "Hele hele son iki, üç yılda Rojava ile Kuzey’in bu kadar duygusal bütünleşmesinin olduğu bir ortamda Rojava’ya müdahale etmesi karşısında Kuzey’in duracağını mı düşünüyorlar. Açıkça söyleyeyim: Eğer onlar Rojava’ya müdahale ederlerse, biz de onlara müdahale ederiz; o zaman Türkiye’nin tümü bir savaş sahasına dönüşür" ifadelerini kullandı.