"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, November 29, 2015

"Şu anda Moskova'da Türk olmak istemezdim"- BBC Türkçe

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan "uçak krizi" diplomatik gerginliğe yol açmakla kalmadı, Rus halkının bir bölümünün Türkiye ve Türklere bakışını değiştirdi.
Aslında Rus toplumunun tepkisini, SU-24 tipi savaş uçağının düşürülmesine Devlet Başkanı Vladimir Putin'in son derece sert açıklaması belirledi.
Putin'in, "Bizi sırtımızdan vurdular" demesinin hemen ardından Moskova birbiri ardına Türkiye'ye yönelik kararlar ve önlemler açıkladı.
Ankara'nın, iki ülke liderlerini görüşmesi çağrısını kabul etmeyen Rusya, Türkiye'ye karşı bir dizi yaptırım kararı aldı.
Bunların arasında, Türk şiketlerine yasak ve kısıtlamalar getirilmesiyle 1 Ocak'tan itibaren vize muafiyeti uygulamasının askıya alınması da var.
Sert tepkinin en üst düzeyden gelmesi ve medyada Türkiye'ye karşı başlatılan kampanya toplumun önemli bir kesiminde yankı buldu.
Şu anda Rusya'da, özellikle başkent Moskova'da, bir zamanlar İtalya'nın Abdullah Öcalan'ı iadeye yanaşmamasından sonra Türkiye'de oluşan havaya çok benzeyen bir hava var.