"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, June 28, 2016

Batı Halep’teki operasyonların hedefi- YDH

YDH- Fars haber ajansı, şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep’in batısında Suriye ordusu ve müttefiklerinin Kastillo yolunu kesmeyi ve Handarat kampını kontrol altına almayı hedeflediğini bildirdi.

Habere göre Kefer Hamra ve Leyarmun’daki terörist gruplar, Kastillo yoluyla Handarat’taki müttefiklerine yardım ulaştırabiliyorlar. Suriye ordusu ve müttefiklerinin Mellah Çiftliklerini kontrol altına alması halinde teröristlerin Handarat kampıyla irtibatı kesilmiş olacak.

Habere göre Suriye ordusu ve müttefiklerinin Handarat kampını kontrol altına alması halinde de teröristler grupların Halep’in batısı ile kent merkezi arasındaki bağlantı kesilmiş olacak.

Bu hedeflerin gerçekleşmesiyle 4 yıl sonra askeri sahada ciddi bir değişim yaşanacağının belirtildiği haberde Suriye ordusu ve müttefiklerinin yoğun çatışmaların yaşandığı Mellah Çiftliklerinde ilerlemeyi sürdürdüğü bildirildi.