"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, August 12, 2018

Suriye'de kurulan 'Ulusal Ordu' komutanı Afisi: Sadece Türkiye destekliyor, maaş, lojistik ve gerekli hallerde silah yardımı yapıyor- BBC Türkçe

Reuters haber ajansı, Suriye'de Türkiye desteğiyle kurulan muhalif 'Ulusal Ordu'nun başındaki isim Albay Haitham Afisi ile konuştu.
Azez'de bulunan Afisi, "Daha yolun başındayız. Çok sayıda zorlukla karşı karşıyayız ama üstesinden gelmek için çalışıyoruz" dedi.
Afisi, "Ulusal Ordu'ya tüm destek yalnızca Türkiye'den geliyor. Başka ortak devlet yok" diye konuştu.
Afisi, Türkiye'nin savaşçıların maaşlarının ödenmesi, lojistik destek ve 'gerekli görülmesi durumunda silah yardımında' bulunduğunu ve düşmanlarının 'Esad, PKK ve IŞİD' olduğunu söyledi.
Reuters, Türkiye desteğiyle kurulan ordu için, "Muhalif örgütler arasındaki çekişmeleri sona erdirirse, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kuzeybatıda yeniden güçlenmesinin önündeki en büyük engel olabilir" yorumunu yaptı ve Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktığını aktardı.