"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, December 30, 2014

Rejim Şam'da güvenli geçiş sağladı- Al-Jazeera Turk

Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre, Suriye ordusu başken Şam'ın bir yıldan uzun süredir süredir rejimin kuşatması altında bulunan Doğu Guta bölgesinde 'güvenli geçiş' sağladı. Kuşatma altındaki bölgeden şimdiye kadar 31 aile tahliye edildi.
Doğu Guta'daki Duma ve Zibdin bölgelerinde siviller için 'güvenli geçiş' sağlayan Suriye ordusunun tahliye ettikleri arasında kadınlar, çocuklar ve yaşlılar da bulunuyor. 
Aynı ajans daha önce, 9 Aralık'ta da Duma'da bir tahliye gerçekleştiğini ve 76 ailenin kuşatma altındaki Duma'dan çıkışına izin verildiğini duyurmuştu.
AFP'ye konuşan ve Duma'da yaşayan bir aktivist tahliye işlemini doğruladı. Said Batal ismindeki aktivist, Duma ve Zibdin'den kaçanların gölatına alınma veya alıkonulma korkusu yaşadığını aktardı.
Bir buçuk ay önce tahliye edilenlerin hâlâ gözaltında olduğunu veya alıkonulduğunu söyleyen Batal, bazı erkeklerin ise rejim yanlısı milislere katılmaya zorlandığını belirtti.