"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, October 16, 2015

Medvedev: ABD’nin Suriye için görüşme talebimizi reddetmesi aptalca- Sputnik News


Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, terörle mücadelede etkili koordinasyon sağlanması amacıyla Rus heyetinin Washington'a gönderilmesi teklifinin ABD tarafından reddedilmesinin ‘aptalca’ olduğunu söyledi. Medvedev, ABD’nin müzakereden kaçınan tutumu için ‘dar görüşlü’ ve ‘zayıf’ ifadelerini de kullandı.


Rossiya 1 kanalına konuşan Rusya Başbakanı Medvedev, “(ABD’liler) müzakere yapmayacağız diyorlar. Bence bu, dar görüşlü ve zayıf bir tutum. Çünkü sorumluluk alan güçlü liderler ve ülkeler, bu gibi durumlarda farklı görüşlere sahip olsalar da müzakere yoluna gider” dedi. “Bence bu davranış aptalca” ifadesini de kullanan Medvedev, Rusya’nın müzakere tekliflerini hiçbir zaman reddetmediğini vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ile Rusya’nın Suriye’de paralel olarak sürdürdüğü terörle mücadele eylemlerinde etkin siyasi ve askeri koordinasyon sağlanmasını görüşmek üzere ABD’den bir heyeti Moskova’ya davet etmişti. Putin, Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev’in başkanlık edeceği Rus heyetin Washington’a da gidebileceğini söylemişti.