"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, October 16, 2015

Suriye ordusundan dört büyük kara operasyonu (Hediye Levent- Sputnik News)


Suriye’de bir süredir devam eden Rus uçaklarının hava saldırılarının ardından, Suriye ordusu da kara operasyonlarına başladı. Şimdilik sahada dört büyük kara operasyonu devam ediyor. Operasyonların geniş çaplı ve uzun süreli olduğu belirtiliyor.

Rusya’nın müdahalesinin ardından sahadaki durumu ve devam eden kara operasyonlarını Sputnik’e değerlendiren stratejist Türki El Hasan, “Hava saldırılarının kara operasyonları için uygun ortam oluşturulması için yapıldığını; kara harekatının hava saldırılarının yanı sıra keşif uçuşları ve uydu görüntüleri ile havadan destekleneceğini” söyledi.


Rusya’nın Suriye’de hava saldırılarına başlamasından kısa süre sonra, geniş çaplı kara operasyonları da başladı. İlk kara operasyonunda bölgeye yönelik yoğun hava saldırılarının ardından Hama’nın kuzeyi hedef alındı. Ardından da Halep’in kuzeyi ve doğusunu kapsayan geniş çaplı kara operasyonu geldi. Halep ile neredeyse eş zamanlı olarak Şam doğu kırsalı ve Humus kırsalını kapsayan iki büyük kara harekatının daha başladığı duyuruldu.