"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, September 05, 2012

Çuval (Hüsnü Mahalli- Akşam)

TBMM 1 Mart'ta tezkereyi reddedince dönemin ABD Savunma Bakan Yardımcısı Wolfowitz 13 Mayıs 2003'te Birand ve Çandar'a verdiği 'çok özel' röportajında 'Türkiye’den ve tezkere konusunda tavır almayan askerlerden intikam alacaklarını' sert bir dille anlatmıştı. Wolfowitz'in bu tehdidinden 50 gün sonra Amerikan ordusu Süleymaniye'deki Türk İrtibat Ofisi'ni basarak 11 askerin başına çavul geçirdi ve onları alıp Bağdat'a götürdü. Hem de Amerikan bağımsızlık gününde yani 4 Temmuz'da. Çuval geçirme talimatını veren kişi ise dün Ankara'ya gelerek Suriye ve Irak ile ilgili önemli görüşmelerde bulunan CIA Başkanı Petraeus.

 Çuval konusunda Petraeus'un bir diğer ortağı olan General Odierno da daha önce Türkiye'ye gelmiş ve PKK'ya karşı ortak mücadele konusunda Ankara ile anlaşmalar imzalamıştı. Ama hepsi boşuna. Çünkü ne Petraus ne de Odierno Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı mücadeleyle ilgili verdikleri sözleri yerine getirdiler. Ama Suriye konusunda sözlerini yerine getirecekleri kesindir. Çünkü Suriye ABD'nin coğrafyamıza yönelik planının kilit ülkesidir ve ABD ne pahasına olursa olsun bu kilidi açarak bölgemize girmeye çalışmaktadır...

http://www.aksam.com.tr/cuval-7678y.html