"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, September 08, 2012

Suriye'de kim kazanıyor?- HABERTURK


Beşar Esad rejimine karşı savaşan muhalif güçlerin önemli darbeler vurmasına rağmen, Suriye Ordusu'nun, operasyonlara devam etme kapasitesinin "görünebilir gelecekte" süreceğine inanılıyor. Bağımsız askeri uzmanların değerlendirmelerinin, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın dile getirdiği "Suriye Ordusu çok kan kaybediyor, ekonomi zorlandı, muhalifler güçleniyor" görüşüyle uyuşmadığı dikkat çekiyor. İki ay önce, Savunma Bakanı da dahil Beşar Esad'ın en yakın danışmanlarının Şam'daki bir bombalama eyleminde ölmesine rağmen, İsrail ile savaşmak için yapılanmış olan Suriye Ordusu'nun stratejisinin altı ay öncesinden pek de farklı olmadığına işaret ediliyor. Mekanize birlikler, topçu ateşi ve hava saldırılarıyla muhaliflerin elindeki alanların vurulmasına devam ediliyor.

Washington'daki "Savaş Çalışmaları Enstitüsü"nden Suriye uzmanı Joseph Holliday, "McClatchy" gazeteler grubuna yaptığı açıklamada, Suriye Ordusu'nun kendisine yönelik tehditleri kontrol edebildiğini ve muhalif alanlara daha derin biçimde inebildiğini söyledi. ABD Başkenti'ndeki "Ortadoğu Enstütüsü"nden Jeff White ise, günde ortalama 40 askerin öldüğünü, yaralananları da hesaba katınca Suriye Ordusu'nun aldığı darbenin resminin ortaya çıktığını kaydetti.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/774799-suriyede-kim-kazaniyor