"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, December 24, 2013

500’den Fazla Mescit, 60’tan Fazla Kilise Hasar Gördü- SANA Türkçe

BEYRUT – Antakya ve Tüm Doğu Melkite Rum Katolikler Patriği III. Grigorios Lahham; Suriye'deki tekfirci terör gruplarının istisnasız tüm Suriyelileri hedef aldığını belirtti.

Lübnanlı el Ahbar Gazetesinin dün yayınladığı açıklamalarında Patrik Lahham; Suriye halkının tüm bileşenleri ve kesimleriyle model teşkil edecek kardeşlik ve barışçıl ortak yaşama sahip olduklarını ifade etti.

Patrik Lahham; tekfirci ve kiralık teröristlerin son olarak Şam kırsalı Adra işçi Konutlarında işledikleri katliamlara dikkat çekerek bu bölgede istisnasız tüm halk bileşenlerinin teröristlere hedef olduklarına işaret etti.

Suriye toplumunun İstisnasız tüm bileşenlerinin terör eylemleri neticesinde tanık olduğu acılara ışık tutan Lahham; terör eylemleri neticesinde tehcir edilen Suriyelilerin genelinin Müslüman olduklarına vurgu yaptı.

Lahham terör eylemleri neticesinde 500 mescidin yanı sıra yaklaşık 60 kilisenin hasar gördüğünü, bunun da terör grupları için her şeyin ve herkesin hedef olduğunu kanıtladığını söyledi.