"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, December 22, 2013

Suriye baharında hazana doğru (Alptekin Dursunoğlu- YDH)


Batılı Dostları vekalet savaşı seçeneğine yeniden döndürecek gelişmelerin yaşanmaması halinde, 2014 yılında Dostlar ile vekilleri arasındaki ortaklığın ciddi zararlar görmesini beklemek mümkün.


2011 yılının martında başlayan Suriye iç sorunu, sırasıyla Türkiye’nin, Arap Birliği’nin, BM Güvenlik Konseyi’nin ve nihayet Dostlar Grubu’nun müdahaleleri sonucu yerel düzeyde vekalet savaşına, bölgesel ve uluslar arası düzeyde de bir Soğuk Savaş’a dönüştürüldü.

2 buçuk yıl boyunca Suriye’de devrim için tüm bölgesel modeller denendi. Haziran ayına kadar Tunus ve Mısır’da olduğu gibi kitlesel halk devrimi beklendi.


9 Ağustos’a kadar ‘Türkiye’nin ikili angajmanı’ ile Şam, yumuşak devrime ikna edilmeye çalışıldı. Kasım ve aralık aylarında Arap Birliği ile Yemen modeli devrim önerildi.