"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, May 15, 2015

Kalamun operasyonunun birinci aşaması sona erdi- YDH

YDH- Neşra haber ajansı, ismini açıklamadığı Lübnanlı bir kaynaktan naklen, Hizbullah ve Suriye ordusunun geçen hafta kontrol altına aldığı bölgelerdeki mevzilerini güçlendirmeyi sürdürdüğünü bildirdi.
 
Kalamun operasyonun birinci haftasında Nusra Cephesi’nin bölgedeki en önemli ve stratejik karargahı olan Musa tepeleri de dahil olmak üzere geniş bir alanın kontrol altına alındığını belirten Neşra, Hizbullah’ın bu operasyonun başladığını resmen ilan etmediğine dikkat çekti.
 
Musa tepelerinin kontrol altına alınmasıyla birlikte silahlı grupların Arsel eteklerinde ve içindeki son savunma hattını da kaybettikleri bildiriliyor.
 
Hizbullah tarafından Cebel Baruh ve el-Ma’rra eteklerinden sonra kontrol altına aldığı Musa Tepelerinin Rahve, Vadi el-Hayl, Zamrani ve Flita gibi silahlı grupların toplanma yerlerine hakim konumda olduğu ve buranın kontrol altına alınmasıyla birlikte silahlı grupların onlarca kilometrelik alan içerisindeki mevzilerinin Hizbullah’ın ateşi altına girdiği bildiriliyor.