"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, May 11, 2015

SMDK Cenevre'ye gitmiyor- Al-Jazeera Turk

SMDK, dün akşam İstanbul'da düzenlediği toplantıda, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Cenevre'deki istişare toplantılarına ve gelecek hafta düzenlenmesi planlanan 2. Kahire Konferansı'na katılmama kararı aldı.
 
SMDK Genel Sekreteri Yahya Mektebi, Anadolu Ajansı’na Cenevre toplantılarına katılmama nedenini, De Mistura ile ekibinin çoğunun Esed rejimi tarafını tutması ve SMDK'ya herhangi bir muhalif grup gibi muamele edilmesi olarak açıkladı.
 
Mektebi, SMDK Hukuk Komitesi Başkanı Heysem Malih'in BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve De Mistura'ya katılmama kararının nedenini içeren mesajı ulaştırmakla görevlendirdiğini kaydetti.
 
'İran'ın katılımı kabul edilemez'
SMDK üyesi Ahmed Ivad ise, kararın davetin yapılış tarzı ve İran'ın Suriye krizinin tarafı olarak toplantılara katılmasının kabul edilemezliği nedeniyle alındığını belirtti. İvad, kararın kapsamlı görüşmeler sonunda alındığını ve katılımcıların çoğundan destek gördüğünü belirtti.
 
 
BM Suriye Özel Temsilcisi, aralarında SMDK Başkanı Halid Hoca, SMDK üyesi Riyad Seyf ve Mişel Kilo, SMDK'nın eski başkanı Ahmed Carba ve Muaz Hatip'in yanı sıra Suriye Ulusal Koordinasyon Kurulu üyelerinden Hasan Abdulazim ve Heysem Menna ile Ulusal Çağrı Platformu Başkanı Semir Ayta, PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, Kürt Ulusal Konseyi üyesi Abdulhamid Derviş'in de bulunduğu 30 muhalif isimle İslami Cephe, Ahraru Şam ve Ceyşul İslam gibi askeri grupları davet etmişti.