"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, February 16, 2016

500 savaşçı Azez’de- Yeni Şafak


IŞİD'in 2014 yılındaki Kobani kuşatmasını kırmak için Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan bölgeye giden Suriye içinde savaşan Özgür Suriye Ordusu mensupları ve Kuzey Irak'tan gelen Peşmerge güçleri şimdi de Azez'i savunacak. Kobani'deki PYD'lileri IŞİD'ten koruyan muhalifler yaklaşık 2 yıl sonra Azez'e saldıran PYD'lilerle savaşacak.


TÜRKİYE'DEN GEÇTİLER

PYD'nin Halep kuzeyinde ilerlemeye çalışması, Azez-Halep hattını Esed ve Rus güçleriyle ortak askeri harekatla kapatmaya çalışması ve sınır hattından Türkiye'ye taciz ateşi açması üzerine Türkiye'nin fırtına obüsleriyle müdahale ettiği bölgeye çok sayıda muhalif de asker sevk etti. Halep yolunu korumak ve PYD'nin silahlı kanadı YPG'lilerin ilerleyişini önlemek icin bölgeye savaşçı gönderen gruplardan biri de Feylak-ı Şam grubu oldu. Suriye İhvan-ı Müslimin Teşkilatı (Müslüman Kardeşler) ile anılan Feylak-ı Şam, İdlip'te konuşlu tuttuğu yaklaşık 500 savaşçısını 13 Şubat'ta Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden Azez bölgesine gönderdi.